KOCAELİ İNŞAAT FİRMALARI

 




Kocaeli inşaat firmaları Şantiyelerin de her işte olduğu gibi hayata geçirilmesi, birtakım idari kriterlerin de göz önüne alınması ile gerçekleşmektedir.

Bir uygulamanın yapılabilmesi, o uygulamaya ait tüm ön hazırlıkların yapılmasına bağlıdır. Organizasyon eksiksiz yapılmalı, alternatif tespitleri belirlenmelidir.

Bu işlemlerin hangi süzgeçlerden geçerek olgunlaşacağının bilincine varmış olan Uzuner İnşaat olarak bizler, bu anlayış ile projelerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Aşağıda TEMELDEN ÇATIYA İNŞAAT başlığı adı altında teknik tecrübelerimizi paylaşmaktan gurur duyacağız;

Örneğimizde Kat Karşılığı inşaat ele alacağız;
Öncelikle avan proje çizilir, arsa sahibi ile gerekli istişareler yapıldıktan sonra ilgili belediyeden alınan resmi imar bilgisi ile harita mühendisi sahada ölçümlerini tamamlar.

Gerçek proje ilgili sahada oturtturulur (buna biz belediyeden alınan aplikasyon krokileri doğrultusunda yapının araziye aplike edilmesi deriz).

Asıl projeler çizilir (mimaristatikmekanikelektrik), zemin etüdü yapılır ve belediye onayından sonra ruhsat alınır ve artık işe başlanır. İlk iş şantiye idare binası yapım aşamasıdır, şantiye elektriği suyu bağlatılır binaya ait ilgili su idaresinden logar çıkışları tespiti yapılır. Gaz ile ilgili bağlantı yerleri tespiti yapılır.

En iyi kocaeli inşaat firmaları

Sonrasında kazı işlemlerine başlanılır. Burada İş sağlığı ve güvenliğine dikkat edilmelidir, çökme ya da yıkılma olabilir. Kazıdan çıkan malzemeler gerekli izinler alınarak döküm sahasına taşınır. Bu aşamada yapımızın oturumu, köşe noktaları, kotlar her şey belirlenmiş olmalıdır. Hafriyat ekibi çalışmalarını yaparken kalıpçılar projesine göre kalıp kanatları hazırlar. demirciler de zaiyatı minimuma indirerek projesine göre kesim hazırlıklarına başlar.

Demir projeye göre kesilerek de şantiyeye indirilebilir. Kazı sonrası aksları oturtacağımız ve üzerinde ölçüler yapacağımız telora çakılır ve akslar yerleştirilir. Temel grubu elemanların zemine aplikesi yapılır, grobeton dökülür (h:10-12cm), su izolasyonu yapıldıktan sonra da üzerine tekrar koruma betonu dökülür (h:5-6 cm).

Sonra temel dış kalıpları projeye uygun yapılır. Ahşap ya da çelik dikme ve levhalardan oluşmuş elemanlar ile gerekli AKS işlemi tamamlanır. Bu işlere Betonarme Kalıp işleri denir. Her şey iyi düşünülmelidir, örneğin köşelerde kalıp sökümü esnasında betonun kırılmaması için üçgen çıta donatılır. İyi bir kalıp malzemesi suyu içine çekmemelidir. En iyi malzeme yüzeyi suya dayanıklı film ile kaplı kontraplak levha olan Playwood’dur. Tabliye altlarında Alüminyum levha kullanımı da hızla artmaktadır. Eğer kalıplarımız yeni ise, betonun suyunu emmemesi için kalıp yüzeylerinin özel yağ ile yağlanması gerekir. Tünel Kalıp diye özel kalıp sisteminden de sonra bahsedeceğiz.
Betonarme demir hazırlığına geçilir. İşimize vakıf olmalı, projemizin neresinde ne kadar demir var bilmeliyiz. Projede de ilk önce kirişler monte edilir. Kaba inşaat süreçleri Tüm kiriş elemanları etriye, üst ve alt demir, piliye birbirlerine bağ teli ile bağlanır.

Montajda da ek yerleri şaşırtmalarına, pas payı korunmalarına, homojen yerleşime dikkat edilmeli ve muhakkak temelde de topraklama sistemi yapılmalıdır. Daha sonra döşeme donatıları ve tüm şaplar aralarından beton geçecek şekilde yerleştirilir. Gerekli tüm elektrik ve mekanik altyapı hazırlıkları da tamamlanır. Su boru bağlantılar vs. Betonarme betonu işine geçilir.

Her inşaat öncesi ve sonrası önemli detaylar

Uygulama öncesi kalıp sulanması özellikle sıcak havalarda önem taşır. Kaç m3 beton döküleceği bilinmelidir. Kalıpların ve demirlerin son kontrolü ,geçiş deliklerinin kontrolü , beton dökümü sürekliliği , hava şartları her şey halledilip onaylanmış kontrolü yapılmış betonumuz dökülür.

Yerine dökülen beton vibratörler ile sıkıştırılır. Beton içine 40-50 cm aralarla ,vibratörün titreşimi yapan kafa kısmı en fazla kendi boyunca sokularak işlem tatbik edilir.

Sonra beton 3-4-5 gün sulanmalıdır. Sulama işlemi, hava çok sıcaksa beton üzerine serilen özel malzemeler ya da çuval parçalarını devamlı ıslak tutmak sureti ile yapılırsa daha iyi olur.

Çok soğukta ise don olma ihtimali varsa beton imalatı sırasında çabuk priz alıcı katkı malzemeleri ilave edilmelidir.


Beton üzerine talaş, naylon gibi dış etkilerden koruyucu malzeme serilmelidir. Yapımız projesine göre yukarıdaki kurallar çerçevesinde bitirilir. Eş zamanlı çatı yapılırken iş iskelesi kurulur, zeminden duvarlar örülür, şimdi tek tek irdelemeye devam edelim. İş iskeleleri : Çelik konstrüksiyon olarak alman tipi güvenlik tedbirli iş iskeleleri kullanılmaktadır. Yükseklikle ilgili yardımcı inşaat grubu da diyebiliriz. Dikkat edilecek hususlar ise, iskele yürüme yerlerinin başları sabitlenmelidir. (gerekli tedbirler alındıktan sonra yukarıdan asma tip iş iskeleleri de kullanılmaktadır). Tüm iskeleyi taşıyan zemin düz ve sağlam olmalıdır, dışa devrilmelere karşı payandalarla takviye edilmeli. Bina ile tijlerle tutturulup stabil hale getirilmeli, muhakkak toprak hattı ile teçhiz edilmelidir.

İş için iskeleye emniyet kemeri, baretiş güvenliği gözlüğü, toz varsa maske ile çıkılmalıdır. Duvar imalatları: Bölme, dolu, delikli, pres tuğla, blok tuğla, gaz beton ve prefabrik alçı pano duvarları olarak incelenebilir.

Kocaeli inşaat firmaları, Örme sırasında yatayda ve düşeyde düzgünlüğe dikkat etmeli ve özellikle köşe kilitlenmelerini de göz önünde bulundurarak örme yapılmalıdır.


Yorumlar